Prezidentské voľby 2014

Prezidentský palác, Bratislava

Už túto sobotu budú môcť občania rozhodnúť o novej hlave štátu.  Volebné miestnosti v mieste trvalého pobytu budú otvorené 15. marca 2014 od 07:00 do 22:00 hodiny. V prípade že žiaden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, 29. marca 2014 bude v rovnakom čase nasledovať druhé kolo.

Právo voliť prezidenta majú všetci občania SR, ktorí v čase volieb dovŕšili 18 rok a nachádzajú sa na území SR. Oprávnený volič hlasuje v mieste svojho trvalého bydliska, alebo v ktoromkoľvek inom volebnom okrsku na základe predloženia voličského preukazu. V prípade že sa občan nemá trvalý pobyt na území SR, dostaví sa do ktorejkoľvek volebnej miestnosti a na základe cestovného dokladu bude zapísaný do zoznamu oprávnených voličov. Komisia túto informáciu vyznačí v jeho cestovnom doklade.

O voličský preukaz môže občan požiadať na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava – Petržalka osobne, prostredníctvom splnomocnenca, písomne, alebo elektronicky. Vyzdvihnúť si ho môže najneskôr v piatok 14. marca 2014 do 12:00 hod.

Fotografia: © BigStockPhoto.com

Ohodnotiť článok
[Spolu: 3 Priemer: 3.3]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *